Foodnieuws.nl

  • Home
  • Foodservice
  • Catering
  • Zorg
  • Horeca
  • Industrie/Sector
  • Retail
  • Consument

Horeca

10 Michelin Sterrenkoks en 1 chocolatier ontwikkelen Sterrenbonbon

  • by Redactie Foodnieuws.nl+
  • October 15, 2014

Tien Michelin Sterrenkoks uit Nederland en België hebben samen met één meester chocolatier tien verschillende bonbons ontwikkeld. Na een aantal sessies van testen, proeven, ruiken, verfijnen en genieten, presenteren ze onder de naam Sterrenbonbons tien unieke ‘pareltjes’.

Initiatiefnemer is meester chocolatier Geert-Jan Heesterbeek van het bedrijf la Fève. ‘De koks dwingen ons de scheidslijn tussen de keuken en de patisserie over te steken en daardoor zijn we altijd op zoek naar creatieve ideeën, bijzondere kruiden en nieuwe smaakcombinaties. We hebben samen met diverse Michelin sterrenkoks – die trouwe afnemers zijn van la Fève – een bonbon ontwikkeld die past bij het restaurant en een duidelijke signatuur heeft van de kok.’

Ingredienten en kruiden zijn door de Sterrenkoks en Geert-Jan gecombineerd tot ware smaaksensaties. U kunt hierbij denken aan een pure chocolade bonbon met green curry, bergamot, sereh en gember, een melkchocolade bonbon met ananas, olijfolie, Tahiti vanille, verveine en gezouten karamel. Of een pure chocolade bonbon met Thaise basilicum, tamarinde en amarena kers.

Deelnemers aan dit initiatief zijn:

  • Vivendum* te Dilsen-Stokkem (B) – Alex Clevers
  • De Leuf ** te Ubachsberg – Bas van Kranen
  • Sense* te ‘s-Hertogenbosch – Dennis Middeldorp
  • La Trinité* te Sluis – François de Potter
  • Beluga** te Maastricht – Hans van Wolde
  • NIVEN* te Rijswijk – Niven Kunz
  • De Hoefslag* te Bosch en Duin – Raoul Meuwese
  • La Rive / Amstel Intercontinentel Hotel te Amsterdam* – Rogér Rassin
  • De Burgemeester* te Montfoort – Sander Spruijt
  • De Lindehof* te Nuenen – Soenil Bahadoer

U herkent de restaurants in de bonbons! Ieder restaurant serveert haar eigen bonbon. De bonbons zijn verder te koop bij de restaurants, de speciaalzaak en de site sterrenbonbons.nl.

Bron: la Fève BV

Tags: ChocoladeSterrenbonbons

Redactie Foodnieuws.nl

— Redactie Foodnieuws.nl

Nieuwsbericht geplaatst door de redactie van Foodnieuws.nl. Pers- en nieuwsberichten kunt u sturen naar de redactie.

  • Previous story Big Mac Index: kwartier werken voor één Big Mac
  • Next story Erasmus Universiteit kiest voor minder vlees

    Ook interessant

  • Chocoladefreaks moeten morgen naar Amsterdam October 22, 2013
  • Bros introduceert limited edition August 5, 2014
  • Grootste kerst show stuk van chocolade in Nederland December 10, 2013
  • Bovetti brengt recordaantal biologische chocoladesmaken in Nederland en België June 6, 2014
  • Home
  • Horeca
  • 10 Michelin Sterrenkoks en 1 chocolatier ontwikkelen Sterrenbonbon
  • Rubrieken

    Foodservice
    Catering
    Zorg
    Horeca
    Industrie/sector
    Retail
    Consument
  • Advertentie AH

    300x250 AH Zwaar
  • Ook adverteren op Foodnieuws.nl

    Adverteren op Foodnieuws.nl? Bekijk
    hier de mogelijkheden.
  • Advertenties

  • Nu op Foodnieuws.nl

    • Recent Posts
    • Tags
    • Foodnieuws.nl is gestopt31/10/2014
    • Campina wint FNLI Merk van het Jaar award 201430/10/2014
    • Consument vindt diervriendelijkheid in Nederland prima30/10/2014
    • Food Connect genomineerd voor ‘Goede Praktijken Competitie 201430/10/2014
    • Bonduelle breidt directie uit met Ilonka Audenaerde30/10/2014
    • Foodfans ontdekken de eindeloze mogelijkheden van mosselen30/10/2014
    • AH Ahold Albert Heijn Albron App Bier Biologisch Brood CBS Consumentenbond Deli XL Detailresult Duurzaam Duurzaamheid E-commerce Fairtrade FNLI FrieslandCampina GfK Groente en Fruit Grolsch HAK Hoogvliet Horecava ING Jan Linders Jumbo KNS koffie Lidl McDonald's MVO Plus Plus supermarkten Sligro Spar Supermarkt Trends Unilever Vlees Voedingscentrum Voedselveiligheid Voedselverspilling Wakker Dier Wijn
  • Foodnieuws Dossier

    Foodnieuws.nl Smaakmakers
  • Zoeken op Foodnieuws.nl

  • Foodnieuws op je mobiel

    Foodnieuws.nl Dé nieuwssite voor foodprofessionals.
    • Privacy Policy

      Deze site maakt gebruik van cookies.
      Lees hier onze privacy policy.

    Copyright 2014 Foodnieuws.nl